Hier een video die de wetenschappeijke effecten van meditatie voor je op een rijtje zetten!

Hier alle wetenshappelijke bewezen effecten van mediteren over de onderwerpen die wij behandelen

Wat meditatie doet als je last heb van angst? <– klik op het kopje voor het wetenchappelijk document

Het doel van deze studie was om te onderzoeken of mindfulness-meditatie effectief kan zijn bij het verminderen van angstsymptomen bij patiënten met gegeneraliseerde angststoornis (GAS). De studie betrof 93 patiënten met GAS, die werden toegewezen aan een groep die mindfulness-meditatie beoefende of aan een controle groep die een stressmanagement educatieprogramma volgde.

De resultaten toonden aan dat patiënten in de mindfulness-meditatiegroep significant grotere verbeteringen in angstsymptomen rapporteerden dan de patiënten in de controlegroep. De onderzoekers concludeerden dat mindfulness-meditatie een effectieve aanvullende behandeling kan zijn voor patiënten met GAS, en dat deze behandeling kan helpen om de ernst van de symptomen te verminderen.

Wat meditatie doet als je last hebt van overmatig stress <– klik op het kopje voor het wetenschappeijke document

Deze systematische review en meta-analyse onderzocht de effectiviteit van mindfulness-meditatie bij het verminderen van stress. In totaal werden 47 willikurige gecontroleerde onderzoeken geanalyseerd, waarbij deelnemers verschillende vormen van mindfulness-meditatie beoefenden.

De resultaten toonden aan dat mindfulness-meditatie een grote vermindering van stresssymptomen teweegbracht. Bovendien bleek dat mindfulness-meditatie effectiever was bij het verminderen van stress dan andere stressreductietechnieken, zoals ontspanningsoefeningen en cognitieve gedragstherapie.

De onderzoekers concludeerden dat mindfulness-meditatie een veelbelovende behandeling kan zijn voor het verminderen van stress, en dat het kan helpen om de negatieve gevolgen van stress op de gezondheid te verminderen.

Wat meditateren doet voor je geluks gevoel <– klik op het kopje voor het wetenschappelijke document

Dit wetenschappelijk artikel onderzoekt of meditatie invloed heeft op de dikte van de hersenschors. De hersenschors is het buitenste deel van onze hersenen en speelt een belangrijke rol bij het verwerken van informatie en emoties. De onderzoekers ontdekten dat mensen die regelmatig mediteren aanzienlijk grotere hoeveelheden grijze stof in bepaalde delen van de hersenen hebben dan mensen die niet mediteren. Deze gebieden zijn belangrijk voor het reguleren van emoties en het concentreren van onze aandacht. De onderzoekers suggereren dat deze veranderingen in de hersenen kunnen bijdragen aan een verhoogde emotionele stabiliteit en een gevoel van geluk bij mensen die mediteren.

Kortom, dit artikel suggereert dat meditatie kan leiden tot veranderingen in de structuur van de hersenen die bijdragen aan een betere regulatie van emoties en een gevoel van geluk.

 

Download hier jouw gratis proefmeditatie

deze komt in je mailbox